Treceți la conținutul principal

PUTEREA PREZENTULUI - ECKHART TOLLE

PUTEREA PREZENTULUI - ECKHART TOLLE


Salut, numele meu este Stefan si imi place sa citesc. Astazi va prezint cartea Puterea PREZENTULUI scrisa de Eckhart Tolle.
Mesajul cartii de fata este pe cat de simplu, pe atat de revelator: daca alegem sa traim in prezent, ne da sansa de a avea o viata fericita. Pentru a ajunge insa acolo, trebuie sa ne raspundem la urmatoarele intrebari:

- Imaginea pe care o avem asupra realitatii este, intradevar, cea mai adecvata? 
- Ne reprezinta cu adevarat?
- Stim cine suntem, care este puterea noastra reala si in ce consta aceasta de fapt?

Prin raspunsurile sale la aceste intrebari, autorul ne initiaza intr-o calatorie spirituala prin care invatam sa depasim locurile comune ale gandirii cotidiene. Cea mai inradacinata prejudecata este aceea ca suntem totuna cu ceea ce gandim.

CITATUL PREFERAT: "Cei care nu si-au gasit inca adevarata bogatie, care este stralucitoarea fericire a Fiintei si sentimentul profund si indestructibil de pace venit odata cu ea, sunt cersetori, chiar daca detin cele mai mari bogatii materiale. Ei cauta in afara lor farame de placere sau de satisfactie, de recunoastere, de siguranta sau de iubire, desi au in sine o comoara care contine nu numai aceste lucruri, ci este infinit mai bogata decat orice le-ar putea oferi lumea."

CE AM INVATAT:

 - Mintea este un instrument minunat daca este folosita corect. Totusi, folosita incorect, devine foarte distructiva. Pentru a exprima mai putin precis acest lucru, nu conteaza in ce masura va folositi incorect mintea - pentru ca, de obicei, nu o folositi deloc. Ea va foloseste pe voi. Aeasta este o boala. Credeti ca sunteti mintea voastra. Este o iluzie. Instrumentul a pus stapanire pe voi.

- Viata este factorul primar. Viata este Fiinta voastra profunda. Ea este deja desavarsita, completa, perfecta. Situatia voastra de viata consta in circumstante si experiente personale. Nu este nimic rau in a-ti fixa obiective si a incerca sa realizezi anumite lucruri. Greseala sta in folosirea lor ca substitut pentru sentimentul vietii. Pentru Fiinta. Singurul punct de acces catre acest sentiment este ACUM.

- Iubirea este o stare a fiintei.Iubirea voastra nu se afla in exterior, ci adanc in voi. Nu o puteti pierde niciodata si nici ea nu va poate parasi.

CE MI-A PLACUT: 

- CHEIA TIMPULUI: Puneti capat iluziei timpului. Timpul si mintea sunt inreparabile. Eliminati timpul, si mintea se opreste - daca nu alegi cumva sa o pui la treaba.

- NIMIC NU S-A INTAMPLAT VREODATA IN TRECUT; TOATE SE INTAMPLA IN CLIPA DE ACUM / NIMIC NU SE VA INTAMPLA VREODATA IN VIITOR, TOTUL SE INTAMPLA IN CLIPA DE ACUM.

- Nu exista salvare in timp. Nu va puteti elibera in viitor. Prezenta in clipa de Acum este cheia libertatii, asa ca nu puteti fi liber decat Acum.

- SITUATIA VOASTRA DE VIATA EXISTA IN TIMP. VIATA VOASTRA EXISTA ACUM. / SITUATIA VOASTRA DE VIATA ESTE O CONSTRUCTIE A MINTII. VIATA VOASTRA ESTE REALA.

Numai in acest moment veti incepe sa aveti o contributie reala la construirea unei lumi mai bune, a unei realitati diferite. Numai in acest moment veti fi capabil sa simtiti adevarata compasiune si sa ii ajutati pe ceilalti la nivelul cauzei. Numai cei care au cunoscut transcederea lumii pot crea o lume mai buna.

Deveniti un alchimist. Transformati metalul obisnuit in aur, suferinta in constiinta, dezastrul in progres spiritual.

PREZENTA ESTE CHEIA. CLIPA DE ACUM ESTE CHEIA.

Acesta este articolul  si sper ca am invatat cate ceva nou impreuna. Daca ti-a placut, ti-as fi recunoscator daca il distribui si tu pe una dintre retelele tale sociale sa vada si prietenii tai. Mai jos iti las o intrebare la care te rog sa raspunzi in sectiunea de comentarii. Iti multumesc mult pentru atentie, si nu uita, CITESTE.

Intrebare: Ce inseamna prezentul pentru tine?

Poti cumpara cartea de aici: PUTEREA PREZENTULUI

Comentarii